SGS_SHAPE_01.jpg

A flat refurbishment over the three top levels of a grade II listed, 19th Century terraced town house in St Georges Square, Pimlico.

 

Overdevelopment from previous conversions had created low natural light levels within the apartment and inefficient circulation spaces.  The key move was to rearrange the circulation by stacking the stair, creating a new spatial sequence within the apartment.  This intervention is lit from above by a new rooflight and mansard window.  Additionally, a new internal window brings light from the balcony-lit lounge, across the plan and into the stairwell.  Sculptural curves and neutral tones playfully hone the natural light; a nod to the oval Georgian stairwell. 

024_20_ISOMETRIC.jpg
Elevation.jpg
SGS_ROOFLIGHT.jpg
SGS_WINDOW_01.jpg
Section Model_SoftLight.jpg
SGS_STAIR_02.jpg
SGS_STAIR_DOWN.jpg
SGS_STAIR_ELEVATION.jpg
SGS_LANDING_02.jpg
SGS_WINDOW_02.jpg